За да осигурим правата Ви по новата европейска директива GDPR, от 25.5.2018 AmAm.bg е с обновена Политика за защита на личните данни, с която може да се запознаете ТУК
AmAm.bg използва "бисквитки", за да подобри вашето взаимодействи със сайта, да анализира посещенията, и да персонализира съдържанието и рекламите.
ПРОМО  Търси Как да поръчам ? Сигнализирай !!! РЕГИСТРАЦИЯ
Знаете ли, че: Най-много витамин А има в спанака, копривата, морковите, цвеклото.. Име:  Парола: 
София Варна Пловдив Русе Бургас Стара Загора Плевен Велико Търново Сливен Благоевград Перник Пазарджик Добрич Шумен Ямбол Ловеч Силистра
Поканете ни и във Вашия град.
Добавете и Вашето заведение.

Спанакът дава сили без калории

     Персия се смята за родината на спанака. С неговото име са свързани много легенди. Мнозина твърдят, че листният зеленчук е бил познат първо в Рим, а след това в арабския свят. Един от най-любопитните факти за спанака е, че той е бил сред любимите зеленчуци на Катерина Медичи, която пренесла растението със себе си, след като се омъжила на Анри II Валоа и станала кралица на Франция.
     Оттогава спанакът заема
     почетно място във френската кухня
     Оттам по-късно растението се разпространява и в Америка.
     Спанакът (spinacia oleracea) е в топлистата на всички диети за отслабване, тъй като е беден на калории - в 100 г се съдържат 78.8 мл вода, 2.83 г белтъчини, 0.56 г мазнини и захари - 2.46 г. Той се характеризира още с високо съдържание на вит. A и C и по-малко - E, K, B1, B2, B6, PP. Освен това в него има мед, фосфор, цинк, калций, калий. Това го прави идеална храна за тонизиране, витаминизиране на организма и превантивно средство срещу сърдечно-съдови заболявания.
     Наличието на фолиева киселина пък укрепва имунната система на човека. Заради високото съдържание на желязо - 3 мг на 100 г, спанакът е прекрасна
     храна за хора с анемии
     и неслучайно е в дневното меню на Попай Моряка (на италиански името му значи Железната ръка), който черпи силите си от листния зеленчук.
     За предпочитане е спанакът да се консумира свеж - в салати, сандвичи и др. Може да се употребява и в ястия, а съхраняването му става при температура около 0 градуса. Тогава може да се запази до 15 дни.
     При готвенето му трябва да знаете, че както при повечето зеленчуци, спанакът е най-вкусен и хранителен задушен, а не пържен.
     Сред най-добрите му качества е и силата му да заличава белези и затова сокът от спанак се използва в козметиката за приготвяне на такива лосиони.
Сигнализирай Въпроси-отговори Инструкции Гласувай в BGtop Покани приятел Реклама Контакти Корпоративен профил
Денонощен телефон на клиента:
089 78 78 500
  .  Randki  .  kagami.bg  .  Новини  .  Atol.bg  .  Запознанства  .  Това съм аз  . 
  .  Moreto.net  .  Уроци  .  Ida.bg  .  OnlineDJRadio.com  .  Строителство  .  Bourgas.org  .  Работа  .  Salsa  .  Upoznavanje  .
· Общи условия         · Политика за защита на личните данни /нова, в сила от 25.5.2018/