За да осигурим правата Ви по новата европейска директива GDPR, от 25.5.2018 AmAm.bg е с обновена Политика за защита на личните данни, с която може да се запознаете ТУК
AmAm.bg използва "бисквитки", за да подобри вашето взаимодействи със сайта, да анализира посещенията, и да персонализира съдържанието и рекламите.
ПРОМО  Търси Как да поръчам ? Сигнализирай !!! РЕГИСТРАЦИЯ
Знаете ли, че: Рибата Фугу е деликатес убиец ! Име:  Парола: 
София Варна Пловдив Русе Бургас Стара Загора Плевен Велико Търново Сливен Благоевград Перник Пазарджик Добрич Шумен Ямбол Ловеч Силистра
Поканете ни и във Вашия град.
Добавете и Вашето заведение.

Морковът е един от най-любимите и важни зеленчуци в света

     Морковът е нискокалоричен, а същевременно съдържа целулоза и е богат с витамини и минерални соли. Съдържа витамин А, витамини от групата B и витамин C, които поддържат съпротивителните сили на организма. Освен това съдържа целулоза и, преди всичко пектини, които отстраняват от организма ни много токсини и вредни вещества, напр.
     холестерола. Морковът съдържа също така калий, фосфор, калций, натрий, магнезий, желязо и манган.
     По какво се различава морковът от другите зеленчуци?
     Морковът съдържа много бета каротин, от който организмът ни произвежда провитамина A необходим, между другото, за правилното функциониране на зрението. Благодарение на него очите ни могат да се приспособяват да виждат в тъмното. Витамин A подпомага имунната система на човек и въздейства върху здравето на кожата. Често е наричан “витаминът на растежа”, тъй като е необходим за правилното развитие на организма. Бета каротинът, който се съдържа в моркова има още една важна мисия. Предпазва кожата от стареене и я защитава от UV излъчванията. Бета каротинът е безопасен за организма, тъй като неизползван е изхвърлян в процеса на обмяна на веществата. Морковът съдържа микроелементи измежду които калий, фосфор, калций и желязо. Благодарение на калия кожата става стегната и гладка, а бръчките не се задълбочават.
     Защо морковът е отглеждан на цялата планета?
     От всички отглеждани зеленчуци само картофът е по-популярен от моркова. Но ако се замислим върху вкусовите и здравословните качества на моркова ще осъзнаем, че именно той би трябвало да бъде безспорен лидер.
     Защо морковът ни помага да запазим добра фигура?
     Целулозата, която се съдържа в моркова въздейства благоприятно върху правилното храносмилане. Благодарение на това по-лесно можем да поддържаме стройно и слабо тяло.
     Защо диетиците препоръчват моркова както на младите, така и на възрастните?
     Морковът е вкусен и не дразни стомаха. Благотворно действа върху храносмилането и доставя на организма ни много естествени активни хранителни вещества.
     
     
Сигнализирай Въпроси-отговори Инструкции Гласувай в BGtop Покани приятел Реклама Контакти Корпоративен профил КАРИЕРИ
Денонощен телефон на клиента:
089 78 78 500
  .  Детски играчки  .  Randki  .  kagami.bg  .  BG-Mamma  .  Новини  .  Atol.bg  .  Запознанства  .  Това съм аз  . 
  .  Moreto.net  .  Уроци  .  Ida.bg  .  OnlineDJRadio.com  .  Строителство  .  Bourgas.org  .  Работа  .  Salsa  .  Upoznavanje  .
· Общи условия         · Политика за защита на личните данни /нова, в сила от 25.5.2018/