За да осигурим правата Ви по новата европейска директива GDPR, от 25.5.2018 AmAm.bg е с обновена Политика за защита на личните данни, с която може да се запознаете ТУК
AmAm.bg използва "бисквитки", за да подобри вашето взаимодействи със сайта, да анализира посещенията, и да персонализира съдържанието и рекламите.
ПРОМОЦИИ  Търси Как да поръчам ? Сигнализирай !!! РЕГИСТРАЦИЯ
Знаете ли, че: Патладжаните имат лечебно действие Име:  Парола: 
София Варна Пловдив Русе Бургас Стара Загора Плевен Велико Търново Сливен Благоевград Перник Пазарджик Добрич Шумен Ямбол Ловеч Силистра
Поканете ни и във Вашия град.
Добавете и Вашето заведение.

Чесънът е зеленчук, употребяван от хората през всички епохи

     Питагор нарича чесъна цар на подправките.
     Мощен имуностимулатор. Allium sativum е ботаническото название на чесъна. Това растение, лекува успешно човечеството от древността и продължава и в днешни времена. Историята на чесъна датира от приблизително 2300 пр.н.е. Вкусът и миризмата на чесъна се дължат на голям брой серни съединения. Археолозите са открили писмени сведения, че в древна Sumeria чесънът е бил използуван заради неговите качества на антисептик и антибиотик.
     В намерените древни Египетски медицински източници, датиращи от 1550 пр.н.е., са открити около осемстотин формули за терапевтичните употреби на чесъна, включително за онкологични заболявания. Чесън е намерен и в гробницата на египетският фараона Тутанхамон. В древен Китай се предполага, че култивирането на чесън и използването му с медицинска цел е започнало преди няколко хилядолетия. Развитата търговия на китайците донесла чесъна в Европа и Средния Изток.
     Древна Гърция също не е отминала ползата от употребата на чесъна. Основателя на съвременната медицина – Хипократ, предписвал чесън на пациентите си при бронхит и пневмония. Tой докладва за медицинската стойност на чесъна и предупреждава за последиците от прекалената му употреба – газове и главоболие.
     Авиценна е съветвал да се използва чесън “против всички болести”.
     Дори библията споменава чесъна.
     Според стари поверия чесънът притежава способността да отблъсква вампири и зли същества.
     Официалната медицина вече е доказала, че всъщност чесънът може да ви защити от почти всичко: от обикновена простуда до сърдечните заболявания и рак. Той може, дори да ви помогне да живеете по-дълго. Чесънът има действието на мощен и безвреден за човека антибиотик, който може действително да убие грипните вируси и бактериите причинители на заболявания.
     Използва се в готварството поради силния си вкус.
     Прекомерната употреба води до изпотяване.
     За да премахнете миризмата на чесън от ръцете си, натрийте ги със сол или лимонов сок и след това измийте със сапун.
     На добре познатото състояние „дъх на чесън“ може да се противодейства с консумирането на пресен магданоз като често в ястия с чесън присъства и магданоз.
     Чесънът има и качествата на афродизиак, т.е. засилва либидото при мъжете.
Сигнализирай Въпроси-отговори Инструкции Гласувай в BGtop Покани приятел Реклама Контакти Корпоративен профил
Денонощен телефон на клиента:
089 78 78 500
  .  Randki  .  kagami.bg  .  Новини  .  Atol.bg  .  Запознанства  .  Това съм аз  . 
  .  Moreto.net  .  Уроци  .  Ida.bg  .  OnlineDJRadio.com  .  Строителство  .  Bourgas.org  .  Работа  .  Salsa  .  Upoznavanje  .

· Общи условия         · Политика за защита на личните данни