За да осигурим правата Ви по новата европейска директива GDPR, от 25.5.2018 AmAm.bg е с обновена Политика за защита на личните данни, с която може да се запознаете ТУК
AmAm.bg използва "бисквитки", за да подобри вашето взаимодействи със сайта, да анализира посещенията, и да персонализира съдържанието и рекламите.
ПРОМО  Търси Как да поръчам ? Сигнализирай !!! РЕГИСТРАЦИЯ
Знаете ли, че: При проблеми с щитовидната жлеза - хапваме червено цвекло Име:  Парола: 
София Варна Пловдив Русе Бургас Стара Загора Плевен Велико Търново Сливен Благоевград Перник Пазарджик Добрич Шумен Ямбол Ловеч Силистра
Поканете ни и във Вашия град.
Добавете и Вашето заведение.

Някои наричат гроздето "растително мляко"

     Гроздето е познато още от древността, предполага се, че е започнато да се отглежда в Западна Азия, а в Тракия е пренесено преди повече от 3000 г. Още в края на 19 век в швейцарските курорти поставят началото на ампелотерапията (от гръцката дума ампелос ­ лоза) ­ лечение с грозде и гроздов сок. Захарите - глюкоза и фруктоза навлизат направо в кръвта, това подпомага сърцето, черния дроб и прави гроздето подходящо за всякаква възрастова група и за хора с тежки физически натоварвания.
     Освен вкусовите му качества, гроздето е известно и като един от най-полезните за човека плодове със своите хранителни и биологично активни вещества и със съдържанието на почти всичко необходимо за здрав организъм, вероятно за това е и получило прозвището "растително мляко".
     Състава му варира в зависимост от сорта. Гроздето е богато на витамини ­ В - който предпазва мускулите от спазми, РР - благоприятстващ за приятния бронзов тен на кожата и укрепващ стените на кръвоносните съдове, провитамин А - укрепващият имунната система каротин.
     То е препоръчително за хора с високо кръвно налягане и сърдечни болести, поради наличието на калий, който подкрепя сърдечния мускул и отделя излишните течности. Багрилоподобните вещества в него пък имат съдоразширяващ ефект, което предпазва от инфаркт. Съдържанието на магнезий, калций, фосфор и желязо помагат за проблеми с костната система и са основен източник при изграждането на младите кости, също така предпазват от анемия.
     Съдържанието на различни органични киселини го прави предпочитано при безапетитие, нарушена обмяна на веществата и стомашни проблеми. А наличието на съставна част на гроздето, наречена ресвератрол, блокира развитието на ракови клетки, преди да образуват тумори, така че специалистите го препоръчват като превантивна мярка срещу ракови заболявания.
Сигнализирай Въпроси-отговори Инструкции Гласувай в BGtop Покани приятел Реклама Контакти Корпоративен профил КАРИЕРИ
Денонощен телефон на клиента:
089 78 78 500
  .  Детски играчки  .  Randki  .  kagami.bg  .  BG-Mamma  .  Новини  .  Atol.bg  .  Запознанства  .  Това съм аз  . 
  .  Moreto.net  .  Уроци  .  Ida.bg  .  OnlineDJRadio.com  .  Строителство  .  Bourgas.org  .  Работа  .  Salsa  .  Upoznavanje  .
· Общи условия         · Политика за защита на личните данни /нова, в сила от 25.5.2018/