За да осигурим правата Ви по новата европейска директива GDPR, от 25.5.2018 AmAm.bg е с обновена Политика за защита на личните данни, с която може да се запознаете ТУК
AmAm.bg използва "бисквитки", за да подобри вашето взаимодействи със сайта, да анализира посещенията, и да персонализира съдържанието и рекламите.
ПРОМО  Търси Как да поръчам ? Сигнализирай !!! РЕГИСТРАЦИЯ
Знаете ли: Какво значи кукуруз, мисир, папур, арапка, влашка, царка, рапка, пченка, пашка, гугула? Име:  Парола: 
София Варна Пловдив Русе Бургас Стара Загора Плевен Велико Търново Сливен Благоевград Перник Пазарджик Добрич Шумен Ямбол Ловеч Силистра
Поканете ни и във Вашия град.
Добавете и Вашето заведение.

Малините съдържат виатмини C, B1, B2, PP, провитамин А, минерални соли...

     Писмени сведения за малините, получаваме още от древногръцките писатели. В Западна Европа се е появила през шестнадесети век, но е получила широко разпространение, едва през деветнадесети век.
     Макар, че малината е горско растение, най-често го срещаме в култивирано състояние. Плодовете имат чудесен вкус и са предпочитан плод през лятото. Освен плодовете се използват листата и корените в медицината, козметиката, и разбира се в кулинарията. Малината пречиства организма и стимулира отделителната система. В самите плодове се съдържат виатмини C, B1, B2, PP, провитамин А, минерални соли-манганови, медни, железни, калиеви, калциеви, магнезиеви, фосфорни, също така пектин и танин, каротин, багрилни вещества, салицилова киселина, етерично масло, ароматни естери и захар. В листата им също се съдържа витамин C - 800 mg., провитамин А, органични киселини, дъбилни вещества, минерални соли, a корените освен минерални соли съдържат слузии и дъбилни вещества.
     Освен вкусни и ароматни, плодовете на малината са и високоенергийни и се използват като общоукрепващо средство за имунната система на организма, подпомагайки кръвообразуването. Интересно е да се знае, че още преди да се открие Ацетизала в народната медицина, малината се е използвала при простуда - заради противовъзпалителното им действие при инфекции на устната кухина и гърлото, ревматични заболявания, също така и като противотемпературно средство. Oсвен това помагат при малокръвие и регулират нивото на кръвната захар. Използвани в домашната козметика те имат свойството да изглаждат бръчките да освежават сухата кожа и да успокояват кожните раздразнения.
Сигнализирай Въпроси-отговори Инструкции Гласувай в BGtop Покани приятел Реклама Контакти Корпоративен профил
Денонощен телефон на клиента:
089 78 78 500
  .  Randki  .  kagami.bg  .  Новини  .  Atol.bg  .  Запознанства  .  Това съм аз  . 
  .  Moreto.net  .  Уроци  .  Ida.bg  .  OnlineDJRadio.com  .  Строителство  .  Bourgas.org  .  Работа  .  Salsa  .  Upoznavanje  .
· Общи условия         · Политика за защита на личните данни /нова, в сила от 25.5.2018/