За да осигурим правата Ви по новата европейска директива GDPR, от 25.5.2018 AmAm.bg е с обновена Политика за защита на личните данни, с която може да се запознаете ТУК
AmAm.bg използва "бисквитки", за да подобри вашето взаимодействи със сайта, да анализира посещенията, и да персонализира съдържанието и рекламите.
ПРОМО  Търси Как да поръчам ? Сигнализирай !!! РЕГИСТРАЦИЯ
Знаете ли, че: Днес повече от три милиарда азиатци всекидневно консумират... Име:  Парола: 
София Варна Пловдив Русе Бургас Стара Загора Плевен Велико Търново Сливен Благоевград Перник Пазарджик Добрич Шумен Ямбол Ловеч Силистра
Поканете ни и във Вашия град.
Добавете и Вашето заведение.

... от царевица се произвеждат нишесте, декстрин, течна и медицинска глюкоза

     Родината на царевицата е Мексико, в пещерите там са намерени остатъци от царевица отгледана преди 3 хиляди години. В Европа тя се разпространила по времето на Колумб. Когато преди 500 години в търсене на Индия Колумб и приключенците стъпили на бреговете на Америка, на територията на древните инки навсякъде намирали изображение на царевицата, явно изключително почитано от тях растение. В деня преди засаждането й на площада пред храма на Слънцето, инките се събирали на огромни тълпи. Рано сутринта в тържествената тишина се чували три равномерни удара на меден гонг. От широко разтворените двери на храма излизали жреците с бели одежди, като носели над главите си блестящ царевичен кочан. На колене, с протегнати към Слънцето ръце хилядната тълпа запявала химн, славещ божеството, което дава храната. А в центъра на площада девойки започвали танц, символично представящ сеитбата. При повторното си пътуване до Америка, Колумб донася семена на царевицата, които в началото се отглеждали като рядкост в дворцовата градина. Но много скоро се разпространила и в цяла Испания, Франция, Португалия, на Балканите и в Турция. Появила се и в Индия, а от там попаднала в Русия.
     Царевицата съдържа лесно усвоими за организма белтъчини - 14.2 и въглехидрати - 72.1, мазнини - 5.00 и целуоза. Също така и съществено количество витамини - C, B1, B2, B3, B6, B9, PP, E - витамина забавящ стареенето, K, H, U, а също така минерални соли и микроелементи като йод, цинк, мед, никел, кобалт, минерални соли на калия, фосфора, магнезия, натрия, калция. В хранителната промишленост от царевица се произвеждат нишесте, декстрин, течна и медицинска гликоза. От царевичното масло получено от зародишите на царевичните зърна пък се добива маргарин, също така се използва в медицината и козметиката. Царевицата е и суровина за производство на спирт, хартия, изкуствени влакна и различни лекарства. В различните диалектни райони се нарича с различно име, най-срещани са кукуруз, мисир, папур, арапка, влашка, царка, рапка, пченка, пашка, гугула и други.
Сигнализирай Въпроси-отговори Инструкции Гласувай в BGtop Покани приятел Реклама Контакти Корпоративен профил
Денонощен телефон на клиента:
089 78 78 500
  .  Randki  .  kagami.bg  .  Новини  .  Atol.bg  .  Запознанства  .  Това съм аз  . 
  .  Moreto.net  .  Уроци  .  Ida.bg  .  OnlineDJRadio.com  .  Строителство  .  Bourgas.org  .  Работа  .  Salsa  .  Upoznavanje  .
· Общи условия         · Политика за защита на личните данни /нова, в сила от 25.5.2018/