За да осигурим правата Ви по новата европейска директива GDPR, от 25.5.2018 AmAm.bg е с обновена Политика за защита на личните данни, с която може да се запознаете ТУК
AmAm.bg използва "бисквитки", за да подобри вашето взаимодействи със сайта, да анализира посещенията, и да персонализира съдържанието и рекламите.
ПРОМО  Търси Как да поръчам ? Сигнализирай !!! РЕГИСТРАЦИЯ
Знаете ли, че: Витамин А участва в адаптацията на очите към по-слаба светлина? Име:  Парола: 
София Варна Пловдив Русе Бургас Стара Загора Плевен Велико Търново Сливен Благоевград Перник Пазарджик Добрич Шумен Ямбол Ловеч Силистра
Поканете ни и във Вашия град.
Добавете и Вашето заведение.

Днес повече от три милиарда азиатци всекидневно консумират...

     Родината на ориза е Югоизточна Азия, днес повече от три милиарда азиатци консумират ориз всекидневно!
     Oризът е зърнена храна, бедна на мазнини, но богата на въглехидрати, белтъчини и целуоза. Усвоява се много лесно от организма тъй като съдържа калий и натрий в пропорци наподобяващи тези в кръвта ни. Благодарение на "бавните" си захари не се натрупват депа в организма. В състава му има аминокисели, йод, цинк, минерални соли на натрия, калия, калция, магнезия, желязото и др. Обвивката му, приличаща на тази на житото, съдържа изключително много растителни влакна, което се препоръчва при "лениви" черва.
     Има различни видове ориз, като първоначално всички започват като кафяв ориз, но после минават през обработка за премахване на външния слой - триците. Но именно те са тези, в който се съдържа по-голямата хранителна стойност на ориза - значително повече витамини и минерали, мазнини и фибри. В белия ориз не се съдържат така полезните за организма ни фибри, докато в кафявия се съдържат около 3.5 гр.
     Съществуват много негови разновидности: оризът с бели зърна, дълъг или къс се използва с успех и в европейската кухня.
     От специалните видове ориз най-разпространени ароматни оризи са: "Basmati" - произвеждан главно в Индия и Пакистан и “Jasmin” - отглеждан основно в Тайланд.
     Друго интересно за ориза е, че от него се добива оризанол - маслен екстракт, използван често в съвременната козметика. Оризанола стимулира образуването на нови клетки, регенерира и възстановява еластичността на изтощената кожа. Освен това има противовъзпалително действие.
Сигнализирай Въпроси-отговори Инструкции Гласувай в BGtop Покани приятел Реклама Контакти Корпоративен профил
Денонощен телефон на клиента:
089 78 78 500
  .  Randki  .  kagami.bg  .  Новини  .  Atol.bg  .  Запознанства  .  Това съм аз  . 
  .  Moreto.net  .  Уроци  .  Ida.bg  .  OnlineDJRadio.com  .  Строителство  .  Bourgas.org  .  Работа  .  Salsa  .  Upoznavanje  .
· Общи условия         · Политика за защита на личните данни /нова, в сила от 25.5.2018/