За да осигурим правата Ви по новата европейска директива GDPR, от 25.5.2018 AmAm.bg е с обновена Политика за защита на личните данни, с която може да се запознаете ТУК
AmAm.bg използва "бисквитки", за да подобри вашето взаимодействи със сайта, да анализира посещенията, и да персонализира съдържанието и рекламите.
ПРОМО  Търси Как да поръчам ? Сигнализирай !!! РЕГИСТРАЦИЯ
Знаете ли, че: Витамин А участва в адаптацията на очите към по-слаба светлина? Име:  Парола: 
София Варна Пловдив Русе Бургас Стара Загора Плевен Велико Търново Сливен Благоевград Перник Пазарджик Добрич Шумен Ямбол Ловеч Силистра
Поканете ни и във Вашия град.
Добавете и Вашето заведение.

300 гр. картофи = дневната нужда от витамин C

     Пренесени в Европа от Перу през 16 век, днес картофите присъстват в менюто на почти всеки българин.
     С почти 75% съдържание на вода и около 22% въглехидрати, 2.0% белтъчини, 0.14% мазнини, 1.05% минерални соли те са един от най-богатите на калий зеленчуци с около 5.5%.
     Те са нискокалорични - в 100 грама има само 80 калории, а ниското съдържание на мазнини ги прави подходящи за хора страдащи от чернодробни заболявания. Целулозата е в сравнително ниско количество – 0.5%.
     Картофите са богат източник на калий, фосфор, калций, мед, манган, кобалт, йод, магнезий и малки количество желязо и натрий. Пролетните картофи съдържат значително количество витамин С, но дори да не са такива 200-300 грама са достатъчни, за да добиеш дневната нужда на организма от витамин C. Други витамини, които съдържа са В1, В2, В6 РР, К и др.
     Картофено пюре, крем супи, салати, запечени картофки и всякакви други вкусотии приготвени от картофи са широкоизползвани в диетотерапииите и при хора с повишена киселинност на стомашния сок.
Сигнализирай Въпроси-отговори Инструкции Гласувай в BGtop Покани приятел Реклама Контакти Корпоративен профил
Денонощен телефон на клиента:
089 78 78 500
  .  Randki  .  kagami.bg  .  Новини  .  Atol.bg  .  Запознанства  .  Това съм аз  . 
  .  Moreto.net  .  Уроци  .  Ida.bg  .  OnlineDJRadio.com  .  Строителство  .  Bourgas.org  .  Работа  .  Salsa  .  Upoznavanje  .
· Общи условия         · Политика за защита на личните данни /нова, в сила от 25.5.2018/